5 sfaturi pentru un machiaj impecabil

Daca vrei ca machiajul tau sa fie precum cele din revistele de moda, nu incepe niciodata cu machiajul tenului.

5 sfaturi pentru un machiaj impecabil

 Daca esti in cautarea unor trucuri pentru a realiza un machiaj de invidiat, astazi iti dezvalui 5 sfaturi pe care le gasesc extrem de utile si pe care eu le aplic. 

  1. Nu incepe niciodata cu fondul de ten.

Daca vrei ca machiajul tau sa fie precum cele din revistele de moda, nu incepe niciodata cu machiajul tenului. Cu toate ca nu este gresit, daca vei incepe prin aplicarea fondului de ten va exista riscul ca machiajul ochilor sa nu iasa asa cu ti-ai dorit. Daca din greseala fardul se intinde, vei fi nevoita sa te demachiezi si sa iei totul de la capat.

Prin realizarea machiajului propriu-zis, micile urme lasate de farduri si rimel pot fi indeparate cu ajutorul unei dischete demachiante, pregatind tenul pentru aplicarea fondului de ten. In acest fel machiajul tau va fi unul impecabil si care va starni curiozitatea multor barbati si invidia multor femei.

2. Aplica fondul de ten cu un burete aplicator.

Cea mai mare greseala pe care femeile o fac atunci cand vine vorba de machiaj, este aplicarea fondului de ten cu ajutorul degetelor. Daca pana acum ai cunoscut doar acest tip de aplicare, te invit sa cunosti buretele aplicator.  Acesta este cel mai potrivit pentru aplicare si uniformizare deoarece este moale si absoarbe excesul de machiaj. Pentru o aplicare cat mai naturala umezeste buretelul inainte de a realiza procesul.

3. Intinde bine fondul de ten.

Acorda mare atentie „granitei” dintre cap si gat deoarece aplicarea fondului de ten doar pana la barbie poate  crea efectul de masca. Atunci cand folosesti un fond de ten, BB-cream sau CC-cream, aplica in continuarea liniei pana pe gat pentru a realiza continuitatea machiajului. Acesta va arata natural si nu va atrage critici nedorite.

4. Traseaza linii fine.

Una dintre greselile des intalnite este si trasarea de linii stridente instetice atunci cand este realizat machiajul ochilor. Pentru un aspect cat mai natural al acestuia, foloseste nuante de tranzitie atunci cand treci de la o culoare la alta pentru a da profunzime privirii. Dupa ce aplici un fard asigura-te ca este bine blenduit. Pentru a realiza acest pas este nevoie de o pensula care indeplineste aceasta functie.

5. Contureaza trasaturile.

Un machiaj nu ar avea acelasi impact daca am realiza toti pasii de mai sus, dar fara sa scoatem in evidenta alte puncte forte precum pometii. Pentru a scoate in evidenta pometii, treci usor cu o pensula stufoasa peste linia naturala a lor. Ai grija sa folosesti un blush in concordanta cu nuantele folosite pe pleoape.