Apele minerale terapeutice, recomandate în tratamentul bolilor posturale și al bolilor reumatice

Stresul este unul dintre principalii factori de risc ai bolilor, iar în zilele noastre, putem spune fără să greșim prea mult

Apele minerale terapeutice, recomandate în tratamentul bolilor posturale și al bolilor reumatice

Am fost obișnuiți să asociem bătrânețea cu boala, dar, de ceva vreme, această asociere nu mai este pe deplin justificată. Bolile afectează tinerii într-o măsură mult, mult mai mare decât în urmă cu câteva zeci de ani.

Stresul este unul dintre principalii factori de risc ai bolilor, iar în zilele noastre, putem spune fără să greșim prea mult, că stresul a devenit a doua natură a celor care nu au depășit încă vârsta de 50 de ani. Să recunoaștem franc: câtora dintre noi nu li se întâmplă să se simtă captivi în corpul unui bătrân?

Bolile posturale și reumatice, frecvente în rândul tinerilor

Pe lângă stres, durerile de spate și de mâini sunt la fel de frecvente în rândul populației active. Bolile posturale și cele reumatice îi afectează chiar și pe cei care nu au împlinit încă 30 de ani: 'Este adevărat că, în ultimii ani s-a constatat o creștere a afecțiunilor reumatice în randul tinerilor. Ei suferă de vicii de postură (capul înclinat înainte, omoplați depărtați, spatele rotunjit, umeri aduși, bazin basculat înainte, abdomen proeminent, aplatizare a bolții plantare), dar și de tulburari de artoza vertebrală. Acestora li se adaugă reumatisme și afecțiuni degenerative ale coloanei, dar și boli congenitale ale coloanei vertebrale', spune medicul balneolog Otilia Oprișan.

Apele minerale terapeutice, unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru bolile posturale și cele reumatice

Băile Herculane sunt renumite pentru izvoarele termale cu apă termosulfuroasă și cele clorurosodice radioactive. Ele pot fi utilizate atât în cura externă, cât și în cura internă. Temperatura acestora variază între 45˚C și 60˚C, cu diferite compoziții și particularități fizico-chimice. Agentul lor terapeutic principal este sulful termal.

Sulful termal de Herculane are o mare putere de pătrundere și de difuziune în organism. Fără sulf, procesele fiziologice fundamentale, transformările biochimice complexe vitale și intime ale țesuturilor nu ar putea avea loc. Aceste ape minerale au o acțiune antitoxică, având capacitatea de a neutraliza chiar toxina tetanică și difterică.

Cei care suferă de boli din aceste categorii își pot găsi vindecarea sau, cel puțin, ameliorarea în băi cu ape sulfuroase. Condiția este să urmeze cure de minimum o săptămână.