Avertisment de la medici: A apărut un nou simptom asociat cu virusul COVID-19!

În plină pandemie și cu numărul tot mai mare de cei afectați de coronavirus, medicii au descoperit un nou simptom asociat virusului.

Avertisment de la medici: A apărut un nou simptom asociat cu virusul COVID-19!

Specialiștii au descoperit la bolnavii de coronavirus stări de encefalopatie, adică disfuncții ale creierului, stări de confuzie, iar unii dintre ei sufereau chiar și un atac vascular cerebral.

Toate astea se adaugă la simptomele deja întâlnite ca febra, tusea, dificultăți de respirație sau pierderea mirosului și gustului.

La începutul lunii martie, un bărbat de 74 de ani s-a prezentat la urgențe la un spital în Florida, nemaireușind să le spună medicilor nici măcar cum îl cheamă sau ce i s-a întâmplat. Bătrânul, care suferea de o boală cronică de plămâni și avea sindromul Parkinson, nu își putea controla mișcările.

Un alt caz care a ridicat semne de întrebare a fost cel al unei femei de 60 de ani, care prezenta dureri de cap și era confuză. A fost testată pozitiv cu coronavirus, oar analiza creierului a evidențiat câteva regiuni inflamate, în vreme ce în altele au fost găsite celule moarte.