Băiatul de doar 7 ani care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Șah

Aaron Drăgoi, un tânăr talent de numai 7 ani din România, face valuri pe scena internațională de șah, pregătindu-se să reprezinte țara sa la Campionatul Mondial de Șah pentru Juniori.

Băiatul de doar 7 ani care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Șah

Aaron Drăgoi, un tânăr talent de numai 7 ani din România, face valuri pe scena internațională de șah, pregătindu-se să reprezinte țara sa la Campionatul Mondial de Șah pentru Juniori. Povestea lui Aaron este una de determinare, pasiune și măiestrie precoce într-un joc care a fascinat minți de-a lungul secolelor.

Aaron s-a născut în București și învață la o școală privată americană, fiind pasionat de mai multe sporturi, dintre care șahul este preferatul lui. Atras imediat de complexitatea și frumusețea jocului, Aaron a demonstrat o înțelegere remarcabilă pentru strategiile avansate, surprinzându-și familia și antrenorii.

În ciuda vârstei sale fragede, Aaron a acumulat numeroase titluri în competițiile naționale, dominând categoriile de vârstă și demonstrând abilități care depășesc așteptările pentru un copil de vârsta sa. Performanța sa la Campionatul Național de Șah pentru Copii, unde a câștigat fără nicio înfrângere, i-a asigurat locul în echipa națională pentru Campionatul Mondial.

Antrenorul său, care a lucrat cu mulți juniori talentați, spune că Aaron este unul dintre cei mai promițători tineri șahiști pe care i-a văzut vreodată.Comunitatea de șah din România este, de asemenea, în spatele tânărului, oferindu-i tot sprijinul necesar pentru a excela la nivel internațional. Cu o combinație de talent natural, antrenament riguros și o pasiune arzătoare pentru șah, Aaron Drăgoi se pregătește nu doar să concureze, ci să inspire o nouă generație de șahiști.

Pe măsură ce se apropie Campionatul Mondial, ochii lumii vor fi ațintiți asupra acestui tânăr extraordinar, așteptându-se să aducă acasă nu doar medalii, ci și recunoașterea internațională pentru șahul românesc. Aaron, cu zâmbetul său timid dar determinat, este gata să facă față provocărilor și să își lase amprenta în istoria șahului.

Sursa foto: www.national.ro