Bomboane Raffaello fara gluten

Raffaello este un desert preferat de foarte multi oameni, insa nu toti se pot bucura de aceste mici bomboane cu gust placut de cocos

Bomboane Raffaello fara gluten

Din acest motiv, exista si variante de bomboane Raffaello fara gluten sau alune, ce pot fi consumate de catre toata lumea fara probleme. Iar in randul veganilor, aceasta reteta va fi cu atat mai mult apreciata, deoarece se face extrem de simplu si bomboanele rezultate vor fi o delicatesa.

Asadar, daca ai pofta de ceva dulce preaparat in casa, rapid si gustos, aceasta replica a retetei de bomboane Raffaello, poate fi exact ce cautai.

Ingredientele de care ai nevoie pentu a face circa doisprezece bomboane Raffaello, sunt:

– 1 praf sare
– ½ lingurita de scortisoara
– ½ lingurita esenta de vanilie
– Sirop artar, 3 linguri
– Lapte de cocos, 2 linguri
– Ulei de cocos incalzit, 2 lingurite
– Fulgi de cocos, 130 de grame

Modul de preparare al acestor bomboane Raffaello este urmatorul:

Uleiul de cocos, impreuna cu 75 de grame din fulgii de cocos, trebuie mixat in robotul de bucatarie la mare viteza, pana cand se obtine o pasta mai putin cremoasa decat untul.

Apoi, peste acest amestec, se adauga esenta de vanilie, scortisara, siropul de artar, laptele de cocos si praful de sare, amestecand totul pana cand toate ingredientele vor fi bine omogenizate, iar apoi se mai incorporeaza inca 40 de grame de nuca de cocos, amestecand din nou, pana cand totul se imbina cat mai bine.

Pasta rezultata se imparte in doisprezece bilute uniforme si se tavalesc prin restul de fulgi de cocos ramasi, dupa care aceste bomboane Raffaello, se pun in frigider pentru cel putin o ora inainte de a putea fi servite.