Burger cu vinete şi hummus

Ai renunţat la carne sau doar ţii post? Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la un burger delicios şi suculent

Burger cu vinete şi hummus

Ingrediente pentru 2 burgeri

Pentru hummus:

  • 425 g năut la conservă, scurs şi clătit
  • 3 căţei de usturoi
  • 60 ml ulei de măsline, plus mai mult pentru servire
  • 1 lămâie, stoarsă
  • 2 linguri de sos tahini
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • sare, după gust

Pentru burger:

  • 1 vânătă
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 linguriţă de paprika
  • ½ linguriţă pulbere de usturoi
  • ½ linguriţă fulgi de ardei roşu
  • ½ linguriţă sare
  • ½ linguriţă piper
  • 2 chifle 
  • salată, pentru servire
  • ceapă roşie, feliată, pentru servire

Mod de preparare

Adăugaţi năutul, usturoiul, sucul de lămâie, tahini, chimen şi sare într-un blender şi amestecaţi până la netezire. Veţi obţine hummusul.
Feliaţi vinetele în patru felii de 2 ½ cm. Se presară sare pe ele şi se lasă să stea 20-30 minute, apoi se usucă cu un şerveţel de hârtie.
Într-un bol mic, amestecaţi uleiul, paprika, praful de usturoi, fulgii de ardei roşu, sarea şi piperul.
Ungeţi fiecare parte a feliilor de vinete cu amestecul de ulei şi condimente.
 
Încălziţi o tigaie sau grătar la foc mediu-înalt şi gătiţi fiecare felie de vinete pentru 3-4 minute pe parte.
Construieşte-ţi burgerul: pe chifla de jos adaugă salata şi ceapa, apoi felia de vinete. 
Unge fiecare felie cu hummus si apoi pune chifla deasupra. Poftă bună!