Ce mașină conduce fondatorul Zara, Amancio Ortega, unul dintre cei mai bogați oameni din lume?

Amancio Ortega (82 de ani) este miliardarul de origini spaniole

Ce mașină conduce fondatorul Zara, Amancio Ortega, unul dintre cei mai bogați oameni din lume?

Amancio Ortega (82 de ani) este miliardarul de origini spaniole aflat în spatele conglomeratului Inditex, unul dintre cei mai mari retaileri de haine din lume.

Inditex deține brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius și multe altele.

În luna octombrie a anului acesta, valoarea netă a lui Ortega a fost estimată de către Forbes la 70,1 miliarde de dolari.

În prezent, Ortega, fondatorul Zara și cel care a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, cel mai bogat om din lume în anul 2015, ocupă acum poziția a șasea a aceluiași top.

În anul cu pricina (2015), Ortega l-a surclasat pe Bill Gates (64 de ani), fondatorul Microsoft, valoarea sa netă fiind estimată în jurul sumei de 80 de miliarde de dolari.

În prezent, omul de afaceri deține 59% din grupul Inditex, companie care, la rândul ei, deține peste 7.500 de magazine în întreaga lume.

Deși este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, bărbatul este extrem de discret, rareori oferind interviuri presei.

Mai exact, potrivit Business Insider, Ortega ar fi oferit doar trei interviuri în toată viața sa.

Potrivit angajaților lui, Ortega nu are un birou personal, lucrând și mâncând alături de ceilalți „colegi'.

Angajații spun despre el că poartă aceleași haine simple mereu: un blazer albastru, o cămașă albă și niște pantaloni gri – niciun articol vestimentar aparținând brandului Zara.

Ce mașină conduce fondatorul Zara, Amancio Ortega, unul dintre cei mai bogați oameni din lume?

În anul 2012, Amancio Ortega conducea un Audi A8 pe care spunea că l-a ales mai mult pentru confort, decât pentru lux.

Deși nu-i place să zboare, deține și un avion privat, The Global Express BD-700, în valoare de 45 de milioane de dolari.

Ortega a fondat gigantul Zara în anul 1975 alături de prima lui soție, Rosalía Mera Goyenechea, în La Coruna, Spania.

Din anul 2001, Amancio este căsătorit cu Flora Pérez.

În luna august a anului 2013, Rosalía s-a stins din viață la 69 de ani fiind cea mai bogată femeie din Spania.

Amancio Ortega are trei copii, un fiu și o fiică din primul mariaj, Marcos Ortega Mera și Sandra Ortega Mera (51 de ani), și încă o fiică din al doilea mariaj, Marta Ortega (35 de ani).

Fiica lui, Sandra, deține 5% din acțiunile companiei Inditex. Cealaltă fiică, Marta, este consultat creativ al secțiunii Zara Women.

Ortega ocupă poziția a șasea în topul celor mai bogați oameni din lume după: Jeff Bezos (Amazon), Bill Gates (Microsof), Bernard Arnault (Louis Vuitton Moet Hennessy), Warren Buffett (Berkshire Hathaway) și Mark Zuckerberg (Facebook).