Ce să mănânci în timpul menstruaţiei ca să te simţi mai bine

Menstruaţia, acea perioadă din lună care ne pune la grele încercări

Ce să mănânci în timpul menstruaţiei ca să te simţi mai bine

Menstruaţia, acea perioadă din lună care ne pune la grele încercări… Imposibil de înţeles pentru un bărbat, menstruaţia pune femeile în dificultate din multe puncte de vedere. Profesional este mai dificil să facem faţă solicitărilor, ne concentrăm mai greu, avem nevoie de mai mult timp să ne gândim și să procesăm informațiile. Dacă avem dureri sau fluxul menstrual este abundent, drumurile la baie ne sleiesc de puteri. Iar în cazul femeilor care desfășoară activităţi de teren, menstruaţia este cu atât mai chinuitoare.

Nici canicula nu ne ajută prea tare, așa că e ușor să ajungem să ne simţim slăbite, ameţite, să avem dureri de cap și să fim… irascibile! Pentru că, din păcate, nu este doar un mit. Femeile chiar au dispoziţie schimbătoare la menstruaţie.

  Ce să mănânci ca să te simţi mai bine în timpul menstruaţiei?

Unele alimente sunt recomandate în special femeilor aflate la vârsta fertilă, care pierd vitamine și minerale la menstruaţie. Iată câteva dintre ele:

– Ficatul. De pui sau de porc, ficatul conţine mult fier. Este recomandat deoarece reglează fluxul menstrual și reduce senzaţiile de ameţeală și slăbiciune. Poate fi pregătit ușor și rapid, este gustos și poate fi asezonat ușor cu o salată.

anane, pentru magneziu, un mineral ce ajută la restabilirea funcţiilor uterine, eliminarea contracţiilor uterine și a durerilor.

– Salată de sfeclă roșie deoarece conţine fier și te va ajuta să te simţi mai energică.

– Carne slabă și pește pentru a-ţi asigura doza zilnică de energie și a oferi organismului tău o alimentaţie cât mai echilibrată.

În afară de alimentele de mai sus, sunt benefice în perioada menstruaţiei ceaiurile de coada șoricelului și coada calului deoarece rehidratează organismul, reglează fluxul menstrual și te scapă de dureri.

– Legumele verzi, cum ar fi salată verde, broccoli, spanac deoarece conţin vitamina K, pe lângă multe alte vitamine și minerale. Te vor ajuta să te simţi ȋn formă, reglând menstruaţia.

– Lactate, deoarece conţin calciu. Se știe că femeile pierd calciu la menstruaţie, de aceea este bine ca în această perioadă să suplimentezi consumul de lactate.