Cel mai tânăr milionar al Americii e român. Sebastian Dobrincu a pus bazele unei companii, evaluată astăzi la câteva zeci de milioane de dolari
Cel mai tânăr milionar al Americii e român. Sebastian Dobrincu
Sebastian Dobrincu, născut în Botoșani, este cel mai tânăr milionar din Silicon Valley.La doar 20 de ani, a fost inclus în de Forbes în topul celor mai bogați 30 de europeni.Pasionat de mic de programare, el a pus bazele unei companii evaluată astăzi la câteva zeci de milioane de dolari.
Povestea lui a început pe la vârsta de 5 ani, atunci când părinții lui i-au cumpărat primul calculator.Nu era un simplu copil care își dorea doar să se joace pe calculator.El a început să caute și să descopere tainele din spatele jocurilor, miile de cifre și litere care construiau jocul.
Mă fascinau acele coduri, mă fascina cum literele și cifrele puteau să creeze acel joc împreună. Practic, începând din acel moment nu mi-am dorit nimic altceva decât să descopăr cum funcționează toate acestea ca să pot crea și eu”, povestește Sebastian Dobrincu.
Apoi, la vârsta de 8 ani, părinții i-au cumpărat prima carte de programare.Câteva luni mai târziu și-a construit singur primul joc de șah pe calculator.
„Eram foarte mândru de de jocul acesta de șah. Făcusem niște șmecherii, butoane ascunse. Îi băteam mereu pe toți prietenii mei și mă distram maxim. Făcusem o portiță să văd strategia înainte și nu aveau nicio șansă în fața mea, explică zâmbind tânărul.
Apoi a continuat prin a creea site-uri, aplicații și tot felul de alte joculețe interesante.A reușit la doar 11 ani, să facă prima mie de dolari, cu o aplicație pe care a vândut-o unui străin.A studiat Liceul de Informatică fiin la o clasă specială cu olimpici, apoi s-a decis să plece în America.La doar 17 ani, a pus bazele companiei Storyheap.Aceasta ajuta brandurile, influencerii, agențiile și clienții individuali să gestioneze, să analizeze și să își îmbunătățească prezența pe rețelele de socializare bazându-se pe o analiză a datelor statistice.
El a crezut în ideea sa și a început să aibă succes rapid și în rândul vedetelor renumite.A mai dezvoltat după, două priecte, Brandmates şi Owlmetrics.În scurt timp a devenit foarte cunoscut la nivel mondial și a cunoscut oameni importanți din ingineria software, cum ar fi Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, sau șeful Apple, Tim Cook.A intrat la Universitatea Stanford,dar a renunțat la ea, pentru a se concentra pe antreprenoriat.Ambii au încercat să-l convingă să se alăture companiei lor, însă Sebastian dorește să fie independent și să-și urmeze propriile idei de afaceri.Cu siguranță vom mai auzi în continuare de tânărul român, care a experimentat succesul maxim la o vârstă așa de fragedă.