Cele mai cerute intervenții estetice în 2019

Avansul tehnologiei în industria de înfrumusețare a generat o cerere și mai mare de proceduri estetice în 2019

Cele mai cerute intervenții estetice în 2019

„Trăim în perioada în care este mai la îndemână ca niciodată să fii mai frumos, să arăți mai tânăr și mai odihnit ori să își corectezi anumite imperfecțiuni. Avansul tehnologiei în această industrie a făcut să existe soluții pentru oricine și pentru orice buzunar. Cele mai cerute intervenții au fost cele de prevenție a semnelor îmbătrânirii și apoi cele de corecție a acestora, semn că publicul a devenit mult mai atent la îngrijire și preîntâmpinare decât să repare ce s-a stricat.

  1. Botox. Procedura de injectare a toxinei botulinice rămâne cea mai ceută intervenție minim-invazivă, acum în special pentru prevenția îmbătrânirii și nu neapărat pentru tratarea ridurilor deja adânci. Procedura ajută la ștergerea ridurilor și a liniilor deranjante de la nivelul feței, oferă un aspect odihnit și preîntâmpină formarea de alte riduri.
  2. Augmentarea buzelor cu acid hialuronic. La fel ca și botox-ul, este o procedură minim-invazivă rapidă, realizată în câteva minute. Se folosește pentru ajustarea volumului buzelor, într-o proporție armonioasă cu trăsăturile feței, ori pentru corectarea anumitor asimetrii. Buzele voluptoase emană senzualitate, însă este necesar ca volumul acestora să fie armonios, în raport cu fizionomia persoanei, nicidecum exagerat.
  3. Augmentarea sânilor. Implantul cu proteze de silicon rămâne una din cele mai cerute intervenții estetice pentru armonizarea proporțiilor corporale, fie că vorbim de un bust mai generos ori de corectarea unor asimetrii.
  4. Tratarea cearcănelor. Cearcănele adânci, ereditare sau cauzate de oboseală, sunt nivelate cu acid hialuronic special creat pentru această zonă sensibilă. În cazul cearcănelor hiperpigmentare, de culoare vineție, se folosește un tratament de corectare a nuanței pielii.
  5. Blefaroplastia. Este intervenția minim-invaviză care elimină surplusul de piele de pe pleoape și sub sprâncene. Odată cu înaintarea în vârstă, această zonă are cel mai mult de suferit, pleoapele superioare sau inferioare pot să atârne inestetic ori să capete un aspect excesiv de bombat. Sprâncenele, de asemenea, pot căpăta un astfel de aspect inestetic lăsat după o anumită vârstă. Per ansamblu, se obține un aspect de față obosită. Procedura elimină pielea în exces, realizată în clinică, în 45 de minute, cu anestezie locală, fără a fi nevoie de internare ori recuperare medicală îndelungată.
  6. Terapia Dracula + Biolifting. Este o tehnică proprie de tip PRP pentru rejuvenarea facială, ce folosesc celule proprii pentru rejuvenare facială. Se recoltează sânge, se centrifughează și se îmbogățește cu un cocktail de substanțe hrănitoare și se injectează la nivelul feței sau al gâtului. Substanța este perfect tolerată de organism și regenerează pielea din profunzime, având ca rezultat un aspect mult întinerit și proaspăt.
  7. Profiloplastie – remodelarea conturului feței fără operație. Se corectează aspectul căzut al mandibulei ori bărbia dublă cu injectarea unei substanțe ce conține cristale de calciu, ce stimulează colagenul, iar, dupa 3-4 luni se observă efectul complet de lifting și întinerire a feței.
  8. Lipoaspirație. Este una din intervențiile veterane pentru remodelare corporală rapidă. Grăsimea în exces din zonele de pe corp se aspiră și se elimină prin intervenție chirurgicală. Procedura este cerută de persoanele care au de dat jos un procent mare de grăsime.
  9. Mărirea posteriorului. Atenția acordată acestei zone a cunoscut o creștere impresionantă în 2019 în special prin trendul dat de vedetele de peste ocean. Se dorește un posterior mai bine conturat, mai rotund și mai ferm. În trecut, se putea obține cu proteze de silicon, însă avem acum o intervenție minim-invazivă, mult mai bine tolerată de organism: remodelarea cu acid hialuronic special creat pentru această zonă.
  10. Rinoplastia medicală și corectarea nasului fără operație. Dacă nu vrem operație și nu avem nici un caz complicat, forma nasului se poate corecta cu ajutorul acidului hialuronic și al cristalelor de calciu. Este o intervenție rapidă, nu necesită anestezie, nici perioadă de recuperare. Se poate face în pauza de pranz, spre exemplu, deoarece ulterior nu rămân semne și nici durere. În doar 10 minute pacientul pleacă acasă cu nasul corectat agreabil, în functie de fizionomie. În cazul în care folosim acid hialuronic rezultatul se menține între 6 și 8 luni, explică medicul Iancu Morad (Luxury Aesthetics).