Cele mai importante accesorii din ținuta unei femei de succes

Orice femeie de succes are câteva ținute puternice pe care le folosește în contextele potrivite

Cele mai importante accesorii din ținuta unei femei de succes

Orice femeie de succes are câteva ținute puternice pe care le folosește în contextele potrivite, de exemplu în călătorii sau întâlniri de afaceri. Pentru că în multe situații de acest gen haina chiar îl face pe om, iată care sunt accesoriile indispensabile pentru un outfit și o personalitate impunătoare:

Ceasuri

O femeie de afaceri trebuie să fie mereu punctuală și pregătită pentru orice situație cu un ceas clasic, dar feminin. Ceasul ideal pentru o ținută business trebuie ales în funcție de formalitatea întâlnirilor. Dacă participi la o întâlnire cu parteneri sau clienți, trebuie să porți un ceas simplu, cu brățară de metal, argintiu sau auriu și fără detalii colorate.

Într-o zi obișnuită la birou, fără evenimente sau ședințe, poți purta un ceas într-o culoare discretă, cu bretea de piele și inserții cu accente strălucitoare. Acest accesoriu trebuie să se îmbine perfect cu ținuta și să o completeze.

Poșete

Poșetele elegante influențează într-o mare măsură puterea pe care o are un outfit de business, pe lângă funcționalitate. Orice femeie de succes va avea nevoie de un accesoriu pentru documente, agendă sau produse de make-up pentru întâlniri reușite sau ieșiri la prânz și cină cu partenerii de afaceri. Evită poșetele de mici dimensiuni, care se poartă peste umăr sau care sunt prea colorate.

O geantă simplă, elegantă, din piele, de tipul celebrelor Birkin se va potrivi unui outfit care transmite încredere și seriozitate.

Bijuterii

Bijuteriile trebuie purtate pe alese la ținute business. În contextul unor întâlniri sau ședințe importante, alege doar piese care să nu distragă atenția. Modelele cât mai simple vor da accente subtile, dar extrem de stylish întregului tău outfit. Acestea trebuie alese și purtate cu stil pentru a nu da greș și a ajunge într-o extremă.

Atunci când vrei să atragi atenția printr-o bijuterie inedită și personalitatea ta îți permite acest lucru, alege o broșă vintage cu diamante sau cu o formă neobișnuită. Micile accesorii de acest fel îți permit să dai personalitate unui outfit pe care îl simți prea serios sau care nu te reprezintă în totalitate.

Eșarfe

Eșarfele pentru o ținută business trebuie folosite ca accesoriu și nu pentru a-ți înfofoli gâtul sau gura în zilele mai răcoroase. Alege-o în funcție de material și ai în vedere că acesta trebuie să fie cât mai gingaș, mătăsos și cu aspect prețios. Eșarfa mai trebuie să se potrivească întregii ținute și să-și găsească locul perfect la gâtul tău. Dacă alegi una colorată, cu patternuri, optează pentru o cămașă albă sau un sacou negru și nu purta colier.

Cardigane

Un cardigan elegant, cu cordon, te va proteja în zilele reci de la birou sau atunci când aerul condiționat funcționează la putere maximă. Alege materiale moi și călduroase pentru iarnă și ceva mai lejer pe timp de primăvară și toamnă. Un cardigan cu cordon este cel mai potrivit în cazul celor lungi, iar dacă obișnuiești să porți fuste creion cu talie înaltă, alege un cardigan scurt, cu nasturi. Majoritatea femeilor își lasă cardiganul la birou pentru situațiile neașteptate și îl pot purta și în ședințele mai relaxate cu colegii. 

O ținută puternică are nevoie de accesorii care să te reprezinte și care să-ți dea cât mai multă încredere. Urmează aceste reguli fără a uita de elementele stilului tău personal.