Cele mai potrivite accesorii – cum le alegi ca să lași întotdeauna o impresie bună

Felul în care te îmbraci și accesoriile pe care le porți îți definesc stilul și reflectă o parte din personalitatea ta

Cele mai potrivite accesorii – cum le alegi ca să lași întotdeauna o impresie bună

Felul în care te îmbraci și accesoriile pe care le porți îți definesc stilul și reflectă o parte din personalitatea ta. Atunci când vine vorba despre o apariție impecabilă, indiferent de context, primul lucru la care trebuie să te gândești este ce efect vrei să creezi. În funcție de asta, decizi ce anume din ținuta ta vrei să iasă în evidență: hainele, machiajul sau accesoriile. Indiferent ce alegere faci, reține că specialiștii recomandă să nu atragi atenția cu toate odată, ci doar cu un singur element. 

Poți să fii cât de creativă vrei și să ai curajul de a ieși din tipare, însă e bine să ții cont de anumite reguli ca să nu faci greșeli. Iată, mai jos, care sunt câteva dintre cele mai potrivite accesorii și cum le alegi: 

Alege bijuteriile care ți se potrivesc

Atunci când vrei să porți o pereche de cercei din aur lungi, o broșă, un set de bijuterii extravagante, o brățară sau un colier cu diamante, printre aspectele la care este recomandat să fii atentă sunt:

  • vestimentația  – dacă optezi pentru o bluză care are multe volane și un guler pe gât, un colier masiv sau cerceii foarte mari nu ar crea o combinație prea reușită; în schimb, dacă e vorba de o rochie ce îți lasă umerii descoperiți, o poți accesoriza cu un colier mare; de asemenea, dacă vestimentația ta este cu imprimeu, sunt recomandați cerceii sau lanțurile fine, într-o singură culoare; 
  • forma feței – dacă ai fața ovală, atunci ți potrivește cam orice pereche de cercei, însă ai grijă ca atunci când alegi cercei lungi aceștia să nu-ți depășească bărbia; în schimb, dacă ai fața rotundă, cei mai potriviți pentru tine sunt cerceii lungi, rectangulari, pătrați și nu foarte lați; pentru fața pătrată, sunt recomandați cerceii cu linii curbate, mari, sub formă de cerc, în vreme ce o față alungită va fi elegant pusă în valoare de cerceii cu modele geometrice sub formă de pătrat, oval sau triunghi;
  • coafura – în funcție de coafură, este bine să alegi bijuteriile care îți pun evidență formele feței; de pildă, pentru o tunsoare cu breton scurt, asimetric sau pentru părul prins în coadă, dar cu volum, poți opta pentru cercei mici, cu șurub; dacă vrei să porți părul împletit într-o parte, poți alege o pereche de cercei lungi; 
  • contextul – dacă este vorba despre o ținută de birou, este bine să eviți bijuteriile masive și multicolore; poți opta pentru cele discrete din aur, argint sau chiar handmade, dacă ești o fire nonconformistă; în schimb, la o seară festivă la care porți o rochie roșie, lungă, care îți scoate în evidență formele, alege un set de cercei și colier din argint sau din aur, ori care au pietre prețioase cu o nuanță apropiată de cea a rochiei. 

Asigură-te că știi care sunt cele mai noi tendințe în modă

Mai ales atunci când participi la un eveniment special, este bine să fii la curent cu cele mai noi tendințe în modă. Nu neapărat pentru a le urma întocmai, ci pentru a alege ce ți se potrivește cel mai bine, fără să pari că ai venit din altă epocă. De pildă, regula conform căreia geanta trebuia musai asortată cu pantofii nu mai este de actualitate.

Prin urmare, dacă vrei să porți pantaloni stretch, trei sferturi, negri, împreună cu pantofi roșii, poți opta pentru o geantă de dimensiuni medii care să aibă un pic de alb, gri, bej sau negru. Dacă vestimentația ta are imprimeuri, pentru a nu-ți încărca ținuta este recomandat să alegi o poșetă uni. 

De asemenea, dacă te-ar tenta o pereche de mănuși, asigură-te că au aceeași culoare cu un alt accesoriu din ținuta ta, cum ar fi cureaua. Totodată, culorile pastel îți pot pune foarte bine în evidență personalitatea, însă ai grijă să nu porți pantofi de culoare neagră, ci mai degrabă bej sau maro deschis. 

Fii creativă, dar păstrează anumite limite

Hainele și modul în care le porți exprimă felul tău de a fi și transmit un mesaj puternic celor din jur, o spun studiile psihologice. Îți place să ieși din rând și să fii remarcată pentru creativitatea ta, dar ca să faci o impresie bună întotdeauna, este recomandat să nu exagerezi. Prin urmare, dacă accesoriile culturale sunt preferatele tale, încearcă să nu le combini cu haine foarte colorate, ci neutre din punct de vedere cromatic. În felul acesta, vei pune în evidență brățările, cerceii, colierele sau gențile și vei da ținutei tale nota personală pe care ți-o dorești. 

Dacă îți plac șalurile mari, nu le purta pe deasupra paltoanelor care au gulere mari, pentru că vei ascunde exact partea cea mai interesantă a hainelor. Pune-le pe dedesubt ori combină-le cu alte obiecte vestimentare, cum ar fi puloverele mai strâmte sau gecile fără guler. 

Așadar, poți să fii oricât de creativă în alegerea accesoriilor, însă e bine să ții cont de anumite reguli precum cele de mai sus ca să te asiguri că nu vei face greșeli. O impresie bună lăsată celor din jur este importantă în primul rând pentru tine, pentru că îți dă mai multă încredere și te face să te simți bine în pielea ta.