Ciorba de legume, cu broccoli

Broccoli este tot o legumă, dar nu o acceptă toată lumea și știind cât de recomandată este pentru sănătate,

Ciorba de legume, cu broccoli

Broccoli este tot o legumă, dar nu o acceptă toată lumea și știind cât de recomandată este pentru sănătate, mi-am propus să-l conving și pe soțul meu că este  și gustoasă.  Iar preparatul ideal pentru această ”muncă de convingere” a fost ciorbița, de care soțul meu nu prea se poate lipsi nici o zi. Zis și făcut! Rezultatul? A terminat primul ciorbița din farfurie (chiar dacă a fost cam fierbinte) și mi-a spus că i-a plăcut foarte mult... În plus, este o ciorbiță de post.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbă.

INGREDIENTE

  • 1 bucată broccoli, medie
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 1 roșie
  • 2 cepe medii
  • 4 cartofi roz, medii
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume, cu broccoli:

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se călesc în tigaie, cu celelalte legume.

Se spală roșia, se curăță de semințe, se taie grosier și se călește, de asemenea, în tigaia cu legumele celelalte. Se lasă tigaia la foc mic, ca să scadă puțin lichidul lăsat de roșie.

Cartofii se curăță, se spală, se taie grosier și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, fierte deja pe jumătate.

Se desface broccoli în buchețele care se spală sub jet de apă, se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de 3-4 minute, după care se strecoară și se lasă în strecurătoare să se scurgă.

Se adaugă legumele călite în oală, iar pentru ultimul clocot se adaugă și buchețelele de broccoli. După 4-5 minute de fiert la foc temperat, se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru, se presară pătrunjelul tocat și se ia oala de pe foc.

Se pune capacul pe oala cu ciorbă și după 10 minute ”de odihnă”, se poate servi.