Coronavirus: Care sunt grupele de sânge mai expuse la virus?

Multe studii care au ca punct de plecare epidemia de coronavirus. Multe se spun și multe se fac.

Coronavirus: Care sunt grupele de sânge mai expuse la virus?

Recent, specialiștii din Wuhan și Shenzhen au analizat datele a 2.200 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, pe care le-au comparat cu cele ale oamenilor sănătoși.

Rezultatele arată că există o predispoziție mult mai mare de a contacta acest virus în cazul persoanelor care au grupa de sânge A.

De asemnenea, și formele de boală pe care le dezvoltă aceștia sunt ceva mai zgomotoase, informează jurnaliștii de la gulfnews.com, care citează studiul. În antiteză, persoanele care au grupa de sânge 0 sunt mai rezistente la a contracta virusul. 

Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecţioasă în comparaţie cu celelalte grupe', potrivit unui document publicat pe Medrxiv, citat de South China Morning Post.

Potrivit cercetătorilor, distribuţia normală a tipului de sânge la cetăţenii din Wuhan este următoarea: 32% au tip de sânge O (I), 34% au sânge de tip A (II).

Nu este pentru prima dată când specialiștii descoperă o diferență de evoluție și manifestare a virușilor în cazul grupelor de sânge. S-au întâlnit astfel de situații în cazul virusului Norwalk, hepatitei B şi sindromului respirator acut sever (Sars).
Ca și concluzie, specialiștii atenționează că în cazul pacienților care au grupa de sânge A suportul să fie ceva mai puternic.