Cotlet de porc cu fructe în tigaie

Acest preparat este bogat în nutrimente benefice organismului datorită bogăţiei şi variaţiunii de fructe ce le incorporează. Încearcă să îl prepari chiar tu!

Cotlet de porc cu fructe în tigaie

Ingrediente

2 cotlete de porc

3 mere mici, în coajă

3 pere mici, în coajă

10 cireşe congelate

3 linguri unt

1 lingură smânână

1 linguriţă pudră de scorţişoară

2 linguriţe zahăr brut

2 linguriţe piper boabe

40 - 50 ml oţet de mere

100 ml bere lagăr

sare, după gust

piper,  după gust

1 frunză rozmarin, pentru decor

Speli fructele şi carnea. Marinezi cotletele de porc cu sare şi piper din belşug. Dai deoparte.

Topeşti 2 linguri de unt într-o tigaie adâncă şi prăjeşti cotletele la foc mediu maximum 3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. 

Aşezi carnea pe o farfurie şi laşi deoparte.

În aceeaşi tigaie topeşti untul rămas şi adaugi fructele cu tot cu coajă. După aproximativ 5 minute, adaugi zahărul brut, scorţişoara şi piperul boabe continuând să amesteci la foc mediu. 

Stopeşti cu oţetul de mere şi completezi cu berea lager. Întorci cotletele în tigaie şi le mai coci aproximativ 4 - 5 minute pe fiecare parte în funcţie de cât de fraged doreşti fiecare cotlet.