Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor
Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba!
Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba! M-am gandit sa te rasfat cu niste cotlete de berbecut servite alaturi de niste cartofi la cuptor foarte, foarte aromati!
INGREDIENTE
- 2 bucati de avocado coapte
- 1 lime
- 1 catel de usturoi
- 1/2 ceapa rosie
- 1 ardei iute (mai mult sau mai putin, in functie preferinta)
- 1 varf de cutit de Chimion
- putin ulei de masline extravirgin
- 1 rosie potrivita (sau 2 mai mici)
- 6 cotlete de berbecut
- Pentru marinada:
- 5 frunze proaspete de menta
- 100 ml ulei de Masline
- 2 catei de usturoi
- 100 ml fresh de portocale
- 100 ml vin rosu demisec
- 1/2 lingura de miere
- Pentru pregatirea cotletelor:
- 15 ml ulei de masline
- 10 g de unt
- 1 crenguta de Rozmarin
- 40 ml de vin rosu
- sare si piper dupa gust
- Pentru garnitura:
- 4 cartofi taiati
- 5 catei de Usturoi
- 50 ml vin alb
- 4 fire de Rozmarin
- 1/2 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de boia dulce
MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor:
Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt.
Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul.
Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia adauga apa si vinul alb.
Incinge bine cuptorul la 180 de grade si introdu tava inauntru.
Cand sunt aproape gata, muta-i pe raftul de sus al cuptorului si actioneaza functia grill, sau pur si simplu cresteti temperatura pentru a-i gratina frumos, pentru a-i rumeni.
Zdrobeste bine frunzele de menta impreuna cu usturoiul si adauga deasupra uleiul de masline.
Unge bine cotletele de berbecut si adauga apoi 100 ml de vin rosu, fresh-ul de portocale si mierea.
Acopera-le cu o folie de plastic si lasa-le la marinat in frigider cat se fac cartofii. Pentru un rezultat si mai bun iti sugerez sa le lasi cu o seara inainte la marinat.
Adauga 15 ml de ulei de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta.
Soteaza cca 2-3 minute pe fiecare parte cotletele de berbecut adaugand sare si piper.
Stinge-le cu restul de vin rosu ramas.
Lasa-le cca 5 min la odihnit pentru a se aseza sucurile din interior, apoi serveste-le alaturi de cartofi.