Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba!

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba! M-am gandit sa te rasfat cu niste cotlete de berbecut servite alaturi de niste cartofi la cuptor foarte, foarte aromati!

INGREDIENTE

  • 2 bucati de avocado coapte
  • 1 lime
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 ardei iute (mai mult sau mai putin, in functie preferinta)
  • 1 varf de cutit de Chimion
  • putin ulei de masline extravirgin
  • 1 rosie potrivita (sau 2 mai mici)
  • 6 cotlete de berbecut
  • Pentru marinada:
  • 5 frunze proaspete de menta
  • 100 ml ulei de Masline
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml fresh de portocale
  • 100 ml vin rosu demisec
  • 1/2 lingura de miere
  • Pentru pregatirea cotletelor:
  • 15 ml ulei de masline
  • 10 g de unt
  • 1 crenguta de Rozmarin
  • 40 ml de vin rosu
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru garnitura:
  • 4 cartofi taiati
  • 5 catei de Usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 4 fire de Rozmarin
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia dulce

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor:

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt.

Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul.

Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia adauga apa si vinul alb.

Incinge bine cuptorul la 180 de grade si introdu tava inauntru.

Cand sunt aproape gata, muta-i pe raftul de sus al cuptorului si actioneaza functia grill, sau pur si simplu cresteti temperatura pentru a-i gratina frumos, pentru a-i rumeni.

Zdrobeste bine frunzele de menta impreuna cu usturoiul si adauga deasupra uleiul de masline.

Unge bine cotletele de berbecut si adauga apoi 100 ml de vin rosu, fresh-ul de portocale si mierea.

Acopera-le cu o folie de plastic si lasa-le la marinat in frigider cat se fac cartofii. Pentru un rezultat si mai bun iti sugerez sa le lasi cu o seara inainte la marinat.

Adauga 15 ml de ulei de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta.

Soteaza cca 2-3 minute pe fiecare parte cotletele de berbecut adaugand sare si piper.

Stinge-le cu restul de vin rosu ramas.

Lasa-le cca 5 min la odihnit pentru a se aseza sucurile din interior, apoi serveste-le alaturi de cartofi.