Cozonac de mamaliga cu patru feluri de branza si ceapa verde
Cei trebuie romanului sa fie fericit ? Eu zic ca o mamaliga cu branza
Cei trebuie romanului sa fie fericit ? Eu zic ca o mamaliga cu branza , buna !!! Toata lumea a preparat mamliga in diverse forme si chipuri . Eu de ce sa nu o gratinez in forma de cozonac ? Nu vin eu cu inovatii extreme ca trufe nu-mi cresc in gradina . Dar sa vedeti ce gazda mare is , am folosit ce bucatele de branza imi erau disponibile !!!
INGREDIENTE
- 500 gr faina malai grisat
- 200 gr slaninuta afumata -productie proprie
- 100 gr branza cheddar
- 100 gr cas afumat
- 100 gr branza vaci proaspata
- 100 gr mozzarela bilute
- 1 lingura de untura proaspata de porc
- 1 legatura ceapa verde
- sare
MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de mamaliga cu patru feluri de branza si ceapa verde:
- Se prepara o mamaliga moale din 500 gr malai grisat .
- Nu uitati sa sarati apa in care fierbeti malaiul .
- Taiati slaninuta feliute sau daca doriti ,, soldatei "'
- Rumeniti slaninuta afumata in untura proaspata de porc .
- Eu tocmai facem niste jumari .
- Opriti focul si aruncati peste slaninuta jumatate din ceapa verde taiata rondele .
- Aveti grija , ceapa verde se arde usor . Trebuie doar sa imprumute gustul unturii topite .
- Branzeturile se taie bucatele aleatoriu .
- Asezati intr-o forma de cozonac [teflonata ] putina untura pe fund , feliute de slaninuta si bucati de branza.
- Continuati cu mamaliguta . INtindeti mamaliga mai usor cu ajutorul unei linguri de untura calde .
- Distribuiti mamaliga,slaninuta si branza in straturi.
- Presarati intre straturi ceapa verde taiata rondele .
- Dati cozonacul de mamaliga la cuptor pentru gratinare 20 minute .
- Se rastoarna mamaliguta pe un platou si se decoreaza cu branza de vaci ceapa verde .
- Serviti ,, cozonacul "' de mamaliga fierbinte , alaturi de muraturile preferate .