Crezi că anumite culori nu te avantajează? Uite cum să le porți dacă vrei să îți evidențiezi trăsăturile

Orice femeie are în minte acea listă a culorilor pe care trebuie să le evite cu orice preț,

Crezi că anumite culori nu te avantajează? Uite cum să le porți dacă vrei să îți evidențiezi trăsăturile

Orice femeie are în minte acea listă a culorilor pe care trebuie să le evite cu orice preț, de teamă că acestea pot scoate în evidență imperfecțiunile. Dacă ți s-a întâmplat să renunți la piesele vestimentare preferate pentru că erau disponibile doar în culori despre care crezi că nu te avantajează,  trebuie să știi că indiferent de culoarea pielii sau a părului, poți purta cu încredere orice nuanță, cu condiția să ții cont de mici trucuri.

În alegerea hainelor colorate, femeile sunt tot timpul atente ca acestea să nu formeze un contrast neplăcut cu părul, culoarea pielii sau cea a ochilor. Indiferent de miturile care s-au răspândit de-a lungul anilor, specialiștii le recomandă doamnelor să nu se ferească de culorile puternice.

Crezi că anumite culori nu te avantajează? Uite cum să le porți dacă vrei să îți evidențiezi trăsăturile

1. Roșcatele se pot îmbrăca în roșu

Un mit foarte răspândit spune că roșcatele trebuie să evite pe cât posibil nuanțele de roșu. Jules Standish, expertă în culori, este de părere că pentru a obține un echilibru din punct de vedere cromatic, doamnele pot purta hainele de culoare roșie alături de o bluză într-o nuanță de alb sau crem, potrivit thesun.co.uk. Astfel, contrastul va fi unul plăcut.

2. Galbenul se potrivește și femeilor cu tenul deschis

În cazul în care tenul tău este foarte deschis probabil că te-ai ferit tot timpul de hainele colorate în galben sau bej. Pentru a rezolva această problemă poți purta aceste nuanțe alături de culori mai puternice pentru a da senzația de căldură și strălucire.

3. Maroul poate fi purtat și de doamnele cu tenul închis

Poți purta nuanțe de maro dacă tenul tău este închis la culoare cu condiția ca întreaga ținută să fie completată de tonuri puternice de verde, albastru sau culori neon care să îți ofere un plus de strălucire.

5. Galbenul muștar trebuie să se regăsească și în garderoba blondelor

Galbenul muștar poate fi combinat cu piese vestimentare în nuanțe foarte deschise. Contrasul li se va potrivi perfect doamnelor cu părul blond, motiv pentru care bluzele, topurile, cămășile sau puloverele galben muștar ar trebui să se regăsească și în garderoba lor.

6. Părul grizonat nu interzice purtarea hainelor negre

Dacă ai părul grizonat, acest lucru nu înseamnă că trebuie să eviți hainele negre. Tot ce trebuie să faci este să pui un accent de culoare la baza gâtului, fie o bluză cu guler înalt, fie o eșarfă sau un colier.

7. Nuanțele pastelate le avantajează și pe femeile cu tenul măsliniu

Tenul măsliniu are la bază nuanțe de auriu care tind să se potrivească mai bine cu tonurile puternice, cum ar fi vișiniul. Cu toate acestea, culorile pastelate le avantajează și pe femeile care au un astfel de ten, cu condiția ca nuanțele de roz sau bej să fie combinate cu cele de maro sau ciocolatiu.