Cum alegi ochelarii de vedere în funcție de forma feței

Să alegi ochelarii de vedere potriviți poate fi mai dificil decât să decizi cu ce haine te îmbraci la o nuntă sau la o petrecere

Cum alegi ochelarii de vedere în funcție de forma feței

Să alegi ochelarii de vedere potriviți poate fi mai dificil decât să decizi cu ce haine te îmbraci la o nuntă sau la o petrecere. Te gândești că nu îi poți schimba la fel de ușor ca în cazul garderobei, așa că alegerea lor trebuie să fie 100% asumată și să ți se potrivească mult timp.

Ca să te asiguri de asta, ai de urmărit câteva caracteristici specifice ramei de ochelari:

  • Confortul pe care ți-l oferă;
  •  Rezistența materialului din care sunt făcute;
  •  Designul ochelarilor.

Dacă primele două caracteristici, confortul și rezistența sunt ușor de sesizat, alegerea designului potrivit are la bază câteva aspecte:

  • Forma ramei trebuie să fie opusă formei feței, să o contrasteze;
  • Rama din partea de sus nu trebuie să depășească mult conturul sprâncenelor, poate fi la același nivel sau puțin mai jos;
  • Rama inferioară nu trebuie să se sprijine pe obraji, asigură-te că linia de jos ajunge deasupra pomeților;
  • Marginile și forma ramei să fie încadrate în mărimea feței, fără să o depășească;
  • Asigură-te că ramele au o culoare potrivită tenului tău.

Urmărind aceste criterii, iată ce perechi de ochelari ți se potrivesc, ținând cont de forma feței tale.

Tipuri de ochelari pentru față rotundă

Gândește-te, în primul rând, ce ar fi opus formei rotunde și ce rame ar crea efectul de alungire. De obicei, unghiurile și liniile drepte ajută la definirea feței. Motiv pentru care ramele dreptunghiulare delicate, pătrate, cu brațe înalte și puntea de jos deasupra pomeților sunt cele mai indicate. Alege ochelari de vedere care au ramele fără curburi și contururi rotunde, însă cu linii drepte care dau structură chipului tău.

Tipuri de ochelari pentru față pătrată

Sunt exact opusul tipurilor de ochelari specificați anterior. De data aceasta însă urmărești să rotunjești forma chipului, prin curbe și contururi ovale. Ochelarii cu lentile rotunde și rame subțiri înmoaie structura dură a feței, din acest motiv sunt cea mai bună alegere.

Tipuri de ochelari pentru față ovală

Te poți considera norocoasă dacă forma chipului tău este ovală, deoarece ți se potrivesc cam toate formele de rame. Sunt recomandați ochelarii cu ramele superioare îngroșate și care au o formă îndrăzneață: ramele de tip  ochi de pisică' , fluture',  aviator'.    

Tipuri de ochelari pentru față triunghiulară sau în formă de inimă

Fața triunghiulară este pusă în valoare de lățimea accentuată a frunții și de bărbia mică. Așa că ai nevoie de rame care să minimizeze aceste trăsături. Rama superioară a ochelarilor trebuie să atragă cât mai puțin atenția, iar cea inferioară să conțină detalii care dau volum și echilibrează proporțiile. Orientează-te către perechile de ochelari în care ramele de sus sunt foarte discrete ca formă, design și culoare, iar accentul este pus intenționat pe ramele de jos.  

Tipuri de ochelari pentru față în formă de romb sau diamant

Punctul cel mai lat al acestui tip de față este dat de zona pomeților, fruntea și bărbia fiind mai înguste. Pentru acest tip de față, este indicat să alegi ramele care distrag atenția de la zona pomeților. Sunt recomandate perechile de ochelari care se disting prin forme și culori interesante, curajoase, dar și cele care combină liniile drepte cu cele rotunde (de exemplu, ochelarii de tipul ochi de pisică').

Urmează aceste sfaturi și cu siguranță vei fi încântată de alegerea făcută mult timp de acum înainte. Perechea de ochelari potrivită, aduce, pe lângă sănătate și confort, un plus de încredere în sine, admirație, plăcere și frumusețe.