Cum alegi rochia perfectă? 3 sfaturi de care trebuie să ții cont

Moda nu se rezumă doar la o siluetă perfectă. Femei frumoase sunt și cele care nu au măsuri care să se încadreze în 90-60-90.

Cum alegi rochia perfectă? 3 sfaturi de care trebuie să ții cont

Moda nu se rezumă doar la o siluetă perfectă. Femei frumoase sunt și cele care nu au măsuri care să se încadreze în 90-60-90. Pentru a arăta bine și a scoate în evidență trăsăturile frumoase pe care le ai, trebuie să ții cont de câteva aspecte, mai ales atunci când cauți rochii XXL.

Detaliile fac diferența, din acest motiv trebuie să fii foarte atentă la ele. Spre exemplu, dacă ai coapsele mai proeminente și un decolteu superb trebuie să înveți să-ți scoți în evidență decolteul și să-i ascunzi coapsele.

Lasă deoparte prejudecățile legate de culori

Culorile deschise nu te vor face să arăți mai mare decât ești dacă alegi piesele vestimentare potrivite, la fel cum nici culoarea neagră nu te va face să pari mai suplă, dacă porți mărimea nepotrivită. Vechea regulă spune să nu porți niciodată alb. Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este că hainele pe care le porți să fie croite pe măsura formelor tale. Nu purta haine strâmte atunci când vrei să ascunzi anumite părți ale corpului tău, dar nici haine prea largi pentru că nu vei evidenția nimic. Atunci când vrei să îmbraci haine deschise la culoare, alege materiale cu personalitate care să nu se muleze după orice linie curbă.

Poți purta chiar și rochii în culori extravagante. Asigură-te că ai ales o mărime potrivită și un material calitativ și nu te limita la accente și detalii. Alege să porți accesorii în forme care să se armonizeze cu întreaga ținută, dar și cu silueta ta.

De asemenea, ținutele monocrome fac minuni pentru siluetele cu forme pentru că ele creează linii lungi, suple și continue. Dacă ai coapse groase și glezne subțiri, poți purta o fustă care să se oprească imediat sub genunchi, iar dacă vrei să-ți maschezi talia, poartă o rochie A-line fără curea.

Evidențiază  trăsăturile preferate

Orice femeie are cel puțin o parte a corpului care îi place și pe care dorește să o scoată în evidență. Fie că vorbim despre trăsăturile faciale, picioare, glezne sau talie, nu te sfii să le accentuezi pentru că silueta ta va avea de câștigat. Dacă ai picioare frumoase, dar ai silueta plinuță, poartă rochii scurte fără nicio reținere.

În ceea ce privește rochiile XXL elegante, recomandările rămân aceleași. Te încurajăm să renunți la rochiile lungi și negre pentru evenimentele importante din viața ta și să fii mai încrezătoare.

Poartă accesorii potrivite pentru silueta ta. Detaliile verticale, cum sunt printurile, bijuteriile în forme geometrice sau colierele lungi te vor avantaja.

Oferă atenție materialelor

Atunci când mergi să-ți cumperi haine, ține cont și de material. Îți recomandăm jerseul în locul hainelor de mătase, iar atunci când vrei să porți ceva mulat, alege rochii din catifea, lână sau elasten, pentru că se vor așeza frumos pe siluetele mai mari.  De asemenea, rochiile din dantelă groasă sunt și ele recomandate la evenimentele importante din viața ta, cum ar fi o nuntă sau o petrecere.

O postură corectă și o rochie cu croială și material potrivit va face din imaginea ta una frumoasă în care vei părea chiar și mai slabă.