Cum îți pregătești pielea și tenul pentru lunile reci din an

Temperaturile scăzute și vântul pot usca pielea și tenul în exces, așa că iarna e nevoie de o rutină de îngrijire ușor schimbată. Iată ce recomandări avem.

Cum îți pregătești pielea și tenul pentru lunile reci din an

1. Hidratează zilnic după duș pielea corpului

După ce ai ieșit de la duș, aplică o cremă hidratantă pe tot corpul și insistă eventual în locurile care sunt predispuse la uscăciune excesivă – genunchi, coate. Folosește orice cremă sau loțiune dorești, atât timp cât nu dă ulterior pielii acea senzație neplăcută de piele care strânge.

2. Alege produse de îngrijire blânde cu pielea ta

Dermatologii recomandă din ce în ce mai mult evitarea produselor de curățare deloc blânde cu tenul, însă această sugestie este valabilă și pentru restul corpului. Evită produsele cu potențial iritant, în special săpunul obișnuit aplicat pe ten și orientează-te în schimb la un produs de curățare mult mai blând cu pielea ta.

3. Evită pe cât posibil să te speli cu apă fierbinte

Apa fierbinte are, pe termen lung, potențial iritant pentru ten, pielea corpului și scalp, avertizează dermatologii. Dacă nu te simți confortabil să faci duș cu apa călâie, măcar redu durata dușurilor (zece minute maximum) sau scade încet temperatura până când treci de la dușurile fierbinți la cele călduțe. Pe față neapărat clătește-te cu apa călâie spre rece – chiar dacă nu observi nimic pe moment, în timp, te poți alege cu cuperoză sau piele foarte uscată, din cauza apei fierbinți.

4. Învață să citeșt eticheta cu ingredientele din compoziția unui produs cosmetic

Alcoolul este, de asemenea, pe lista ingredientelor nerecomandate pentru tipurile de piele sensibilă și uscată. Asta pentru că diversele tipuri de alcool sunt prea dure și absorb și umiditatea de pe piele. Produsele pe bază de alcool pot perturba bariera pielii, ceea ce duce la o piele și mai uscată.

5. Dacă ai peste 30 de ani, evită produsele de make-up cu finiș mat

Alege, în schimb, fond de ten, blush și anticearcăn cu texturi lichide, cremoase și fine. Produsele pudrate, cu acoperire groasă pot încărca un ten matur și îi pot chiar adăuga… ani în plus.

6. Știi să te speli corect pe cap?

Există pe piață numeroase produse pentru detoxifierea scalpului – nu te feri de ele! Și scalpul se poate confrunta cu o uscăciune excesivă, dar care se poate remedia cu o îngrijire adecvată. Între cele două șamponări cu produsul tău obișnuit (da, trebuie să te șamponezi de două ori consecutiv, pentru o curățare eficientă a părului), aplică un scrub pentru scalp. Acesta are rolul de a absorbi excesul de sebum și de a regla producția acestuia. Apoi clătește-te bine.

7. Creează și pentru mâini un ritual de îngrijire

Poate că nu întotdeauna mâinile tale rămân hidratate în urma aplicării loțiunilor de corp. Pe timp de iarnă, nu e rău să aplici măcar lunar o mască de hidratare pentru mâini, dar în plus, poartă la tine mereu o cremă de mâini, pe care să o reaplici de câte ori simți nevoia.