De ce unii bărbați nu pot fi 100% fideli? Iată opinia psihologului

Despre infidelitatea bărbaților se vorbeşte de când am învățat să articulăm cuvinte inteligibile

De ce unii bărbați nu pot fi 100% fideli? Iată opinia psihologului

Despre infidelitatea bărbaților se vorbeşte de când am învățat să articulăm cuvinte inteligibile și să formulăm fraze…. Probabil că de când locuiau în peşteri femeile erau geloase pe rivalele lor din peşterile vecine pe care bărbaṭii le vizitau uneori. Şi nu doar că le vizitau era problema, dar le duceau şi vânatul proaspăt pe care partenerele lor îl aşteptau cu nerăbdare.

De ce bărbaṭii nu pot fi 100% fideli?

Este o întrebare prezentă pe buzele noastre, ale femeilor din toate locurile şi timpurile. Ne este greu să abordăm subiectul cu alte persoane. Fugim de noi însene şi ne strigăm durerea trădării în tăcere, cu gândul că el se va întoarce acasă și să punem pansament pe rana pricinuită de trădător. Dar ştim bine, o ştie şi el, nu va mai fi vreodată la fel…

Cele mai întâlnite motive pentru care bărbaṭii înşală sunt:

* A fi fidel este o decizie. Nimeni nu este obligat să fie fidel. Atunci când un bărbat decide că vrea să ȋnşele, alege ȋn mod deliberat, din plăcere sau dorinṭă, o altă femeie ȋmpreună cu care să se bucure de momente frumoase.

* Nu este sincer cu el şi, implicit, nici cu partenera sa. În actuala relaṭie nevoile lui nu sunt ȋmplinite, aşa că hotărăşte să ȋşi ia din altă parte ceea ce ȋi lipseşte. Poate fi vorba de sex, dar şi de afecṭiune, apreciere, atenție, validare şi chiar iubire.

* Este sătul de reproşuri. Pentru el nu e suficient să ȋi fie călcate cămăşile sau gătite felurile preferate de mȃncare. Nevoile sunt şi de natură afectivă, fizică, emoṭională. Degeaba este ea cea mai bună gospodină, dacă la capitolele tandreṭe, admiraṭie, valorizare ȋl face să se simtă egal cu zero.

* Relaṭia nu funcṭionează. O relaṭie disfuncṭională este greu de tolerat pentru un bărbat şi atunci alege să se refugieze ȋntr-o altă persoană pe care o simte apropiată. Amanta poate fi o mai bună confidentă decȃt partenera oficială.

* Este obişnuit să se bucure de mai multe femei, acestea reprezentȃnd pentru el adevărate trofee. E greu să pretinzi unui astfel de bărbat să fie fidel unei singure persoane deoarece nu ȋnṭelege exact semnificaṭia termenului „fidelitate'.