Desert briose cu prune

Am avut cateva prune pe care le tot mutam de ici colo

Desert briose cu prune

Am avut cateva prune pe care le tot mutam de ici colo... si cum am tot facut prajituri cu prune toamna asta chiar nu mai avem inspiratuie ce sa fac cu ele...m-am hotarat sa fac aceste briose cu prune, reteta rapida si foarte usoara. Ce sa va zic ?Au fost asa de bune ca s-au terminat rapid.:X Incercati si veti vedea! :)

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 10 gr praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • un plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 125 gr unt topit
  • amestec de zahar( o lingura) + scortisoara( o lingurita)
  • 15 prune taiate cubulete si presarate cu scortisoara
  • MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu prune:

    Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, praful de sare, zaharul vanilat si le amestecam cu ajutorul unui tel.

    In alt bol punem ingredientele lichide: ouale, untul topit (si racit la temperatura camerei) laptele si batem bine cu telu.

    Turnam ingredientele lichide peste cele uscate, amestecam cu telul pana se incorporeaza toata partea uscata si arata ca un aluat de clatite dar mai gros ca consistenta(ATENTIE!... nu amestecam foarte mult, doar atat cat trebuie)

    Pregatim formele de briose, asezam hartiute si cu ajutorul lingure de inghetata pune compozitie de aluat pana la jumatatea formei , adaugam prune taiate cubulete si revenim cu compozitie de aluat. Procedam asa pana epuizam aluatul. Pe fiecare briosa am pus prune taiate si dam presarat cu amestec de zahar si scortisoara.

    Am introdus tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180grade pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.