Farfalle cu masline, in sos picant de rosii

Pentru cei cărora le plac pastele, iată o combinație satisfăcătoare.

Farfalle cu masline, in sos picant de rosii

Pentru cei cărora le plac pastele, iată o combinație satisfăcătoare.

Mi s-a părut că astfel sosul se va combina mai frumos cu pastele. Ar mai fi de spus că este un preparat gustos și sățios, pe care  oricine-l poate face rapid.

INGREDIENTE

  • 250 grame de farfalle
  • 150 grame de măsline fără sâmburi
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă galbenă
  • 5 căței de usturoi
  • 2 roșii medii
  • 200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de boia dulce cu ierburi
  • 1 linguriță de oregano
  • 1/2 linguriță de chilli
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1 linguriță de amidon alimentar
  • 100 ml de supă concentrată (apă)

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu masline, in sos picant de rosii:

Pastele se fierb în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Între timp se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală roșiile, se curăță de pielițe și de semințe, se taie cubulețe și se pun la călit, cu ceapa și usturoiul. Când roșiile s-au înmuiat și lichidul lăsat de ele a mai scăzut, se ia tigaia de pe foc și se adaugă: sarea, piperul, zahărul, boiaua cu ierburi, oregano și chilli. După ce se omogenizează sosul, se toarnă sucul de roșii și se dă la foc mic, pentru 3-4 minute.

Amidonul alimentar se subțiază cu 100 ml de supă concentrată (sau apă) și se adaugă în sos. Se mai lasă sosul la foc mic, încă 2-3 minute și se amestecă în el întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Când pastele sunt fierte, se strecoară, se clătesc, se scurg bine de apă și se răstoarnă pe platou

Se toarnă deasupra pastelor sosul fierbinte, se amestecă și la urmă se adaugă măslinele. Se servește imediat.