Furtuna Sabine ajunge în România. Ce ne așteaptă în următoarele 48 de ore

Furtuna Sabine, care a făcut ravagii în mai multe state europene, se va abate şi asupra României. Vor fi viscol, ninsori, lapovițe și vânt puternic.

Furtuna Sabine ajunge în România. Ce ne așteaptă în următoarele 48 de ore

Furtuna Sabine, care a făcut ravagii în mai multe state europene, va ajunge și în România, în nord-vest și în centru țării.

Furtuna Sabine ajunge în România

Meteorologii ANM au emis o avertizare ”cod portocaliu” pânbă în această seară, la ora 20.00, pentru vânt puternic, viscol în zona înaltă a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor. Aici, vântul va sufla cu viteze de peste 90 km/h și temporar va ninge viscolit. După ora 20.00, este ”cod galben” pentru zona înaltă de vânt de peste 80 km/h și zăpadă spulberată, avertizare valabilă până miercuri, 12 februarie, ora 20.00.

După 15 februarie, de la o zi, la alta, valorile vor urca treptat până în jur de 14 grade pe 18 februarie. După această dată, va urma o ușoară răcire, și ziua și noaptea.  Temporar se vor semnala precipitații posibil însemnate cantitativ în în ziua de 14 februarie. Apoi, probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.

Furtuna Sabine a făcut ravagii în Europa

Din pricina furtunii Sabine, în Germania zeci de curse aeriene au fost anulate, iar meteorologii au emis chiar şi ”cod violet” de vreme rea. Meteorologii din această țară estimau ca Sabine să aducă rafale de vânt de 180 km/h. În Belgia, meteorologii au lansat avertizări despre rafale de vânt cu viteze de 130 km/h.

Furtunile Ciara și Sabine a adus haos şi în Irlanda şi Marea Britanie. Aici, s-au înregistrat ploi torenţiale şi vânt puternic, care la rafală a înregistrat viteze de 145 km/h. În aceste ţări traficul aerian a fost dat peste cap. La fel şi traficul rutier şi cel feroviar.