Machiaj și modă în 2020 – care sunt tendințele începutului de an

Pentru a fi la modă în 2020 este necesar să te reinventezi pentru că, spre deosebire de anii anteriori, tendințele în modă și machiaj s-au schimbat radical.

Machiaj și modă în 2020 – care sunt tendințele începutului de an

În cazul în care ești nonconformistă și vrei neapărat să fii în tendințe, ești împătimită de vlogging și urmărești toată ziua pe Instagram vedetele și influencerii, atunci ține cont de ceea ce spun experții în machiaj și modă:

Marea revenire a anului în ceea ce privește un machiaj reușit este cea a rujului roșu, capabil să dea culoare și personalitate oricărui look. În ceea ce priveşte pielea, glass skin va fi la modă în 2020, adică tenul de porțean specific asiaticelor. Pentru că este destul de greu să ai o față de gheișă, acel luciu natural și fin, poți obține acest efect cu ajutorul unui fond de ten hidratant şi fluid, cu textură lejeră. Nu folosi unul cu o putere foarte mare de acoperire, căci riști să îți încarce tenul și să îți evidențieze orice imperfecțiune, inclusiv ridurile. Un alt truc ar fi să pui puțin iluminator în fondul de ten.

Pentru un aspect proaspăt, să nu uiți de blush, în nuanţe de roz prăfuit şi piersică. În 2020, fie mergi pe linia unui machiaj natural, fie alegi un make-up de tipul smokey eyes. Și asta pentru că a revenit în trend cel realizat exclusiv cu negru, în detrimentul celui colorat, în tendințe anul trecut. În cazul ultimului tip de machiaj, poți alege extensiile de gene, peste care se aplică straturi de mascara groase. 

Așadar, anul 2020 vine cu două variante diametral opuse în ceea ce privește machiajul: naturalul versus excesivul. Rujul roșu este comun amândurora.

Albastrul clasic versus galbenul șofran

La prezentările de modă de la Paris, Londra, Milano sau New York, în prim-plan au fost câteva culori vedetele colecțiilor pentru sezonul primăvară-vară 2020.

Institutul Pantone, una dintre principalele organizații de reglementare în domeniul culorii a desemnat albastrul clasic ca fiind culoarea anului. 

Așadar, dacă vrei să fii în tendințe, cumpără-ți măcar o rochie albastră, pulovere, fuste și pantaloni în aceeași nuanță. Nu vei da greș nici dacă îți vei cumpăra ținute întregi în tonuri de stacojiu, galben șofran, roz coral și turcoaz. Nuanțele îndrăznețe și vibrante precum roz coral pot fi combinate cu o pereche de jeans albastru denim.

Umerii supradimensionați vor rămâne în trend, ba chiar fiecare rochie și cămașă cu această caracteristică vor fi la modă datorită acestui design. Vei fi un trendsetter și dacă porți rochii cu imprimeuri florale, cu pene și animal print. Dacă aveai de gând să renunți la fustele din piele, nu e o decizie bună, pentru că în 2020 se vor purta excesiv. 

În concluzie, o rochie albastră cu umerii supradimensionați și un machiaj puternic al cărui centru de greutate va cădea pe rujul roșu pot fi piesele de rezistență ale unui look trendy în 2020.