Performanță istorică pentru România în SUA. Elevii români au câștigat Campionatul Mondial de Robotică.

Echipa de robotică AICitizen a Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani a adus mândrie națională după ce a câștigat Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge.

Performanță istorică pentru România în SUA. Elevii români au câștigat Campionatul Mondial de Robotică.

Echipa de robotică AICitizen a Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani a adus mândrie națională după ce a câștigat Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge. Această victorie nu este doar un trofeu adăugat în vitrina școlii, ci și o dovadă a excelenței în domeniul tehnologiei și inovației pentru tinerii români.

First Tech Challenge este o competiție internațională de robotică care adună echipe de elevi din întreaga lume pentru a proiecta, construi și programa roboți capabili să îndeplinească sarcini complexe. Competiția este recunoscută pentru dificultatea tehnică și pentru spiritul inovativ pe care îl cere participanților.

Echipa AICitizen este formată din 12 elevi: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan și Tudor Deian Bernovici, coordonați de profesorul Tiberiu Oprea.

Echipa AICitizen, formată din elevi pasionați de robotică și tehnologie, a participat cu un robot impresionant, rezultatul a sute de ore de muncă, dedicare și colaborare. Sub îndrumarea profesorilor lor, acești elevi au demonstrat nu numai abilități tehnice excepționale, dar și o capacitate de a lucra în echipă și de a găsi soluții inovative sub presiune.

La campionat, AICitizen a concurat împotriva unor echipe de top din lume, demonstrând excelență în designul robotului, strategia de joc și programare. Performanța lor la probele de joc, prezentările tehnice și capacitatea de a se adapta și optimiza robotul în timp real au fost elemente cheie care i-au distins de restul competitorilor.

Victoria echipei AICitizen este un moment de mândrie pentru întreaga comunitate din Focșani și un exemplu strălucit al potențialului tinerilor români în domeniul STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică). Este, de asemenea, un stimulent pentru alte școli și studenți să exploreze și să investească în educația STEM, arătând că succesul la nivel global este posibil.

Cu această realizare remarcabilă, AICitizen nu numai că a adus acasă un titlu mondial, dar și-a asigurat un loc de frunte pe scena internațională a robotică. Aceasta victorie marchează începutul unui viitor promițător pentru echipa de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” și pentru întreaga comunitate robotică din România.

Sursa foto: www.zi-de-zi.ro