Piesele care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă toamna aceasta

Direct de pe podiumurile de modă în garderoba ta și pe tine

Piesele care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă toamna aceasta

Direct de pe podiumurile de modă în garderoba ta și pe tine! Iată piesele care vor asedia magazinele odată cu începerea sezonului de toamnă – iarnă 2019.

Poșeta mini, lila-ul milenial, capa și pălăriile atipice sunt doar câteva dintre articolele vestimentare și accesoriile pe care casele de modă de lux le-au propus pentru sezonul rece.

Elle.com a vorbit cu Ruth Basloe, directorul creativ al lanțului Nordstrom, despre cele mai noi tendințe, dar și despre cum ar trebui să le purtăm.

POȘETA MINI

„Poșeta statement a acestui sezon este mică și bine structurată”, a spus Ruth, potrivit Elle.com

Designerii recomandă mixarea a două dintre trendurile recente în materie de poșete, animal printul și dimensiunile foarte reduse.

Dacă vrei să optezi pentru un accesoriu și mai mic, noul mare trend este cel minuscul. The Bitty Bag este un accesoriu absolut deloc practic ce poate purta nu două, ci o singură cască audio de mici dimensiuni.

Absurditatea face însă parte din farmec. Jaquemus a creat senzație în mediul online cu poșetele sale minuscule, dar inspirația în materie de genți mini o puteți obține și de la designerii caselor de modă Salvatore Ferragamo și Chloé.

LILA MILENIAL

Anul 2018 a fost în întregime despre rozul milenial, acum însă, totul pare a fi mov.

Așa cum am văzut pe podiumurile prezentărilor Rodarte și Tom Ford, lila-ul este noua nuanță favorită a designerilor marilor case de modă.

„Ne plac lookurile monocromatice propuse de Balenciaga și Jaqcuemus”, mai spune Ruth. Poți însă oricând să optezi doar pentru un mic astfel de accesoriu.

CAPA

Una dintre cele mai puternice articole de pe podiumurile prezentărilor pentru toamna anului 2019 au fost capele.

Chanel a confecționat capa din tweed, Marc Jacobs a optat pentru cape leopard, iar a doua colecție a lui Hedi Slimane pentru Celine a pus accentul pe capa clasică.

Numeroasele variații demonstrează că piesa cu un croi eroic se potrivește oricărei ocazii.

PENELE

Pentru a nu îngreuna, designerii au optat pentru texturi mult mai ușoare în ceea ce privește piesele vestimentare din pene.

Valentino a accesorizat partea superioară a rochiilor cu pene, în timp de Proenza Schouler a optat pentru pene aplicate pe spatele topurilor.

Parabal Gurung s-a lăsat purtat de val, creând, spre deosebire de colegii lui de breaslă, o haină în întregime din pene.

SATINUL

Satinul s-a reîntors în forță. Versace a readus pe podium rochia din satin propusă în anii ’90, updatând piesa cu nuanțe neon, dar și cu detalii din dantelă.

Christopher Kane, Off-White și Brandon Maxwell au îmbrățișat și ei noul trend. Lookul mătăsos se potrivește în deosebi evenimentelor formale însă, corect accesorizat, poate alcătui și un outfit de zi cu zi.

PĂLĂRIILE ATIPICE

Designerii par a se fi plictisit de pălăriile clasice, optând pentru modele care mai de care mai atipice în materie de accesorii de pus pe cap.

UMERII ACCENTUAȚI

Anii ’80 sunt o decadă greu de stăpânit din punct de vedere vestimentar. Iată însă că umerii accentuați sunt din nou la modă.

Toate casele de modă de la Saint Laurent la Balenciaga propun o siluetă cu umeri supradimensionați și o talie subțire bine marcată.