Plăcinţele cu ananas, umplute cu cremă
În această perioadă, e foarte probabil să ai în casă conserve de ananas. Profită de ele şi foloseşte-le în aceaste plăcinţele pline de arome!
Ingrediente
Pentru aluat
- 1 pachet aluat foitaj
- 1 ou
- 2 conserve cu ananas felii
Pentru cremă
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 4 gălbenuşuri
- 35 g amidon de porumb
- 1 praf de sare
- zahăr pudră, pentru decor
Dezgheţi foile de aluat şi le împarţi în pătrate cu latura de aproximativ 10 cm. Le aşezi într-o tavă tapetată, cu spaţii între ele, apoi le ungi cu oul bătut şi aşezi deasupra câte o felie de ananas. Dai tava la cuptor până se rumeneşte foitajul. Îl laşi să se răcească. Dacă nu ţi-au încăput toate bucăţile de aluat într-o tavă, repeţi cu cele rămase.
Pentru crema de vanilie, mixezi gălbenuşurile cu amidonul, zahărul tos şi sarea. Pui laptele pe foc şi, după ce s-a încălzit puţin, încorporezi gălbenuşurile, amestecând energic la început. După ce s-a îngroşat crema, pui zahărul vanilat, mai amesteci puţin şi dai deoparte. Laşi crema să se răcească înainte să o pui într-un poş.
Iei fiecare pătrat şi bagi poşul într-o laterală cât de mult poţi apăsa, apoi îl umpli cu cremă de vanilie. Repeţi până când termini crema şi, înainte să serveşti, presari zahărul pudră.
Poftă bună!