Prajitura cappuccino fara coacere

E luni si daca e luni, de ce sa nu incepem saptamana cu ceva bun pregatit in casa, mai ales daca ne plac prajiturile?

Prajitura cappuccino fara coacere

Prajitura cappuccino fara coacere este foarte potrivita pentru perioada calduroasa din an, cand nu-ti doresti sa stai prea mult in bucatarie dar vrei ceva gustos si preparat simplu, ieftin si rapid.

Asadar, sa nu o mai lungim si sa trecem la treaba. In primul rand ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Biscuiti, 500-550 de grame
  • Cappuccino pulbere, 50 de grame
  • Lapte, 1 litru si 250 de mililitri
  • 3 galbenusuri
  • Zahar, 6 linguri
  • Unt, 50 de grame
  • Cacao, 80 de grame
  • Faina, 200 de grame

Dupa ce te-ai “inarmat” cu toate cele necesare, se trece la faza pregatirii desertului delicios.

Astfel, pentru a pregati prajitura cappuccino fara coacere, intai se amesteca zaharul cu faina si cacaoa, pana ce se omogenizeaza bine, apoi se adauga litrul de lapte si se pune totul la foc mic, amestecand continuu, dupa care se adauga si galbenusurile si untul, iar cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se lasa compozitia la racit. Cateva minute trebuie amestecat, apoi, pentru a se obtine o crema densa.

Dupa ce crema e gata, se pune praful de cappuccino in 250 de mililitri de lapte fierbinte si apoi se ia cate un biscuite si se inmoaie in amestecul rezultat si se aranjeaza intr-o tava cu mica adancime, astfel incat tot fundul tavii sa fie acoperit de un strat de biscuiti. Dupa aceea, se adauga crema, peste care se pune un alt strat de biscuiti inmuiati in cappuccino cu lapte si, tot asa, procedura se repeta pana cand toate ingredientele sunt gata.

La sfarsit, se pune un ultim strat de crema, care poate fi ornat cu ciocolata si fructe de vara si astfel prajitura cappuccino fara coacere e numai buna de servit. Pofta buna!