Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

O mancare de week-end ideala, un pui la cuptor rapid, gustos si fara sa ne ocupam de el

Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

INGREDIENTE

  • 1 pui bio/ de casa de cca 1,8 kg
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cepe mici salota
  • 1 lingurita ulei de sesam
  • 2-3 linguri sauce soia light
  • 2 morcovi
  • sare, piper,
  • boia de ardei
  • 1 punga pentru cuptor
  • 10 cl de apa
  • sel, poivre
  • piment d’Espelette
  • alune prajite pentru decor

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu unt de arahide la punga la cuptor:

Incalziti cuptorul la 170°C.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-un castronel preparati marinata.

Amestecati ceapa, usturoiul cu untul de arahide, sosul soia, uleiul de sesam.

Pregatiti puiul; puneti peste el sare, piper si boia de ardei.

Ungeti-l peste tot cu sosul preparat.

Curatati morcovii si taiati-i rondele

Desfaceti punga, introduceti puiul si morcovii.

Adaugati 10 cl de apa si inchideti punga.

Dati la cuptor pentru 1h30 minute.

Deschideti sacul cu atentie, sa nu va opariti.

Scoateti puiul, morcovii si sosul.

Verificati daca este gatit.

Totul depinde de marimea lui. Daca este bine colorat este gata.

Taiati-l in portii si serviti.

Al meu era marisor si nu era destul de gatit dupa gustul meu.

L-am arozat cu sosul lui si dat la cuptor pentru inca 20 de minute.

Portionati, si serviti-l cald cu sos, morcovi si garnitura dorita :un gratin dauphinois de cartofi pentru baieti si o salata de varza marinata pentru mine