Rețetă de Gem de mere și scorțișoară fără zahăr, delicios, sănătos și potrivit pentru dietă

În căutarea gustului dulce și reconfortant, dar fără a compromite sănătatea sau obiectivele tale dietetice? O rețetă delicioasă și sănătoasă de gem de mere și scorțișoară fără zahăr ar putea fi exact ceea ce îți dorești.

Rețetă de Gem de mere și scorțișoară fără zahăr, delicios, sănătos și potrivit pentru dietă

În căutarea gustului dulce și reconfortant, dar fără a compromite sănătatea sau obiectivele tale dietetice? O rețetă delicioasă și sănătoasă de gem de mere și scorțișoară fără zahăr ar putea fi exact ceea ce îți dorești. Această rețetă simplă și satisfăcătoare te va încânta papilele gustative, fără să adauge kilograme în plus. Hai să descoperim cum poți să o prepari chiar în bucătăria ta!

Ingrediente:

1 kg mere (preferabil variante dulci și suculente, cum ar fi merele Gala sau Fuji)
Sucul de la o lămâie mică sau jumătate de lămâie mare
1 linguriță scorțișoară măcinată
Apă (pentru fiert merele)
Instrucțiuni:

Curăță și Taie Merele: Spală bine merele sub apă rece și îndepărtează cojile. Tai merele în bucăți mici sau cuburi, înlăturând sâmburii și semințele.

Fierte Merele: Pune bucățile de mere într-un vas mare și adaugă suficientă apă pentru a le acoperi. Adaugă sucul de lămâie pentru a menține culoarea și a adăuga o notă proaspătă. Fierbe merele la foc mediu până când devin moi și se pot zdrobi ușor cu o furculiță, timp de aproximativ 15-20 de minute.

Zdrobește Merele: După ce merele sunt fierte, zdrobește-le cu un blender de mână sau un mixer până obții o pastă fină și omogenă. Poți ajusta consistența adăugând apă sau continuând să zdrobești merele în funcție de preferințele tale.

Adaugă Scorțișoara: După ce ai obținut o pastă omogenă, adaugă scorțișoara măcinată și amestecă bine pentru a distribui uniform aroma.

Fierbe Gemul: Pune pasta rezultată înapoi pe foc și fierbe-o la foc mic, amestecând din când în când, până când gemul începe să se îngroașe. Acest proces poate dura aproximativ 20-30 de minute, în funcție de cât de gros îți place gemul.

Păstrează Gemul: După ce gemul a ajuns la consistența dorită, îndepărtează-l de pe foc și lasă-l să se răcească înainte de a-l transfera în borcane sau recipiente de sticlă curate și sterilizate. Poți păstra gemul în frigider timp de câteva săptămâni pentru a te bucura de el pe tot parcursul săptămânii.

Savurează Fără Regrete

Acest gem de mere și scorțișoară fără zahăr este nu doar o alternativă sănătoasă și delicioasă la gemurile tradiționale îndulcite cu zahăr, ci și potrivit pentru cei care urmează o dietă sau doresc să reducă aportul de zahăr din alimentație. Savurează-l pe pâine prăjită, biscuiți integrali sau chiar adaugă-l în iaurt pentru un desert delicios și satisfăcător, fără regrete!