Scapi de matreata rapid cu ajutorul a 3 ingrediente naturale

Matreata apare in mod normal in perioada pubertatii si continua pe parcursul varstei mijlocii.

Scapi de matreata rapid cu ajutorul a 3 ingrediente naturale

Stiai ca o treime din populatia globului este afectata de matreata?

Matreata apare in mod normal in perioada pubertatii si continua pe parcursul varstei mijlocii. Barbatii sunt mai afectati decat femeile datorita cantitatii mai mari de sebum produsa de scalp. In timpul iernii, matreata este mai proeminenta, deoarece bariera naturala a pielii este slabita permitand factorilor iritanti sa intre mai usor in piele.

Inainte sa fugi la magazin si sa-ti cumperi primul sampon antimatreata care iti iese in cale, informeaza-te cu privire la cauzele, remediile si tratamentele impotriva matretii.

Ce este matreata?

Matreata este o afectiune comuna ce apare la 1 din 5 persoane. Datorita unei supra-productii de celule rezulta o aglomerare de celule moarte la nivelul scalpului. In anumite conditii, acestea se transforma in fulgi de matreata.

Celulele pielii scalpului, la fel ca orice alte celule epiteliale, se reinnoiesc constant. Celulele vechi sunt impinse la suprafata pentru a face loc celor noi. Matreata nu are nicio legatura cu firul de par in sine, ci cu scalpul.

Pe scalpul gras, matreata se prezinta sub forma de solzi mai mari, mai grosi si cu tendinta de a se lipi de scalp la baza parului. Matreata poate fi  insotita de mancarimi ale scalpului.

Care sunt cauzele aparitiei matretii?

Factorii care pot contribui la aparitia matretii sunt:

  • Malassezia. Malassezia este o ciuperca care traiesti pe scalpul fiecarei persoane. In general, aceasta nu cauzeaza probleme, dar, uneori, poate sa creasca necontrolat. Malassezia se hraneste cu uleiurile secretate de foliculii de par. In aceste conditii, scalpul devine iritat si poate produce celule epiteliale in exces. Aceste celule mor si se amesteca cu uleiul de pe par si scalp, transformandu-se in matreata.
  • Dermatita seboreica (piele iritata si grasa). Persoanele cu dermatita seboreica au sanse mari sa dezvolte matreata. Pacientii care au aceasta afectiune au pielea rosie, iritata, grasa, acoperita cu solzi albi sau galbeni.
  • Pielea Uscata. Persoanele cu pielea uscata tind sa dezvolte matreata mult mai des. Aerul rece al iernii, combinat cu camerele incalzite, este o cauza comuna a pielii iritate si solzoase. Oamenii cu matreata cauzata de pielea uscata tind sa dezvolte fulgi de matreata neunsurosi.
  • Neperierea suficienta a parului. Persoanele care nu isi perie deloc parul au un risc mai mare de a dezvolta matreata.
  • Reactii adverse la anumite produse pentru ingrijirea pielii. Unele persoane reactioneaza advers la anumite produse de ingrijirea pielii: sampoane, creme, balsamuri, etc. Multi experti spun ca spalarea foarte des cu sampon a parului poate cauza iritarea scalpului si aparitia matretii.
  • O dieta in care lipsesc alimente bogate in Zinc, vitamina B si anumite tipuri de grasimi poate cauza aparitia matretii.
  • Unele boli si afectiuni. Persoanele care sufera de Parkinson sau de alte boli neurologice dezvolta cel mai probabil matreata si dermatita seboreica. Pacientii care isi revin dupa un atac de cord sau unele persoane cu sistem imunitar scazut pot dezvolta matreata mai des decat celelalte persoane.

3 solutii naturale de tratare a matretii

Din fericire, matreata poate fi controlata. In cazurile usoare, persoanele trebuie sa gaseasca doar un sampon adecvat care contine un exfoliant delicat. In cazul in care matreata este severa, va fi nevoie de un sampon medicamentos.

Iti prezentam 3 solutii naturale de tratare a matretii:

  1. Uleiul de Brusture

Uleiul de Brusture este un remediu foarte eficient impotriva matretii si caderii parului. Acesta este obtinut prin combinarea extractului de radacina de brusture cu uleiul de floarea soarelui. Este un ulei natural, bogat in fitosteroli si acizi grasi naturali.

Beneficii ale uleiului de brusture pentru par si scalp

  • Curata scalpul de coji si solzi, eliminand matreata
  • Regenereaza parul uscat, fragil si deteriorat
  • Promoveaza cresterea parului
  • Confera stralucire si rezistenta firului de par
  • Vindeca roseata si calmeaza iritatiile si mancarimile scalpului

Cum se foloseste uleiul de brusture?

Uleiul de brusture se poate folosi direct pe par, ca conditionator: se aplica uleiul pe par, apoi se acopera parul cu un prosop cald si se lasa o ora inainte de spalare. Acesta mai poate fi folosit ca ingredient in cremele, sampoanele si mastile de par naturale

  1. Uei de ricin

Toata lumea stie ca uleiul de ricin poate face minuni pentru par. Insa, foarte putina lume stie ca uleiul de ricin este inamicul nr. 1 al matretii. Unul dintre compusii uleiului de ricin, acidul ricinoleic, are proprietati antibacteriene si antifungice, ajutand si curatand scalpul foarte eficient si sigur.

Uleiul de ricin se obtine din presarea boabelor plantei Ricinus Communis. Acesta este folosit ca ingredient pentru infrumusetare inca din timpurile Egiptului Antic.

Beneficiile uleiului de ricin pentru par

  • Curata scalpul de coji, eliminand eficient orice urma de matreata
  • Stimuleaza microcirculatia sangelui la nivelul scalpului
  • Preveni despicarea firelor si lupta impotriva caderii parului
  • Confera parului o doza de stralucire, ajutandu-l sa reflecte lumina mult mai intens.
  • Repara structura firului de par, stimuleaza cresterea si intareste radacina parului
  • Protejeaza scalpul si parul de infectii si dermatite

Cum se foloseste uleiul de ricin?

  • Aplicat direct pe scalp. Maseaza scalpul si radacinile cu o cantitate mica de ulei de ricin inainte cu 1 -2 ore de spalarea parului (se poate pastra si toata noaptea).
  • Ca ingredient in masti de par.
  1. Proteina de matase hidrolizata

Proteina de matase hidrolizata sau sericina se obtine din miezul firelor de viermi de matase. Compozitia chimica este extrem de asemanatoare cu proteinele prezente in piele si par, de aceea o putem denumi o „a doua piele”.

Proteina de matase contine o serie de aminoacizi si oligopeptide de o importanta deosebita in ingrijirea parului dar si a pielii.

Beneficiile proteinei de matase hidrolizata pentru par

  • Curata scalpul de coji si elimina eficient matreata
  • Penetreaza adanc cuticula parului si formeaza un film protector
  • Imbunatateste si mentine hidratarea, actionand la repararea firului de par
  • Confera stralucire naturala si finete parului
  • Usureaza pieptanatul si descalcirea
  • Absoarbe sebumul in exces

Cum se foloseste proteina de matase hidrolizata?

Proteina de matase hidrolizata se foloseste ca ingredient principal in sampoane, balsamuri si in serumuri cosmetice pentru par.

Proteina de matase hidrolizata este solubila in apa, insolubila in ulei.