Secretul grădinarilor de top.Ce se pune la rădăcina pomilor fructiferi, pentru a fi roditori.

Pomii fructiferi reprezintă o investiție valoroasă în grădina ta, iar obținerea unei recolte bogate și sănătoase poate fi un obiectiv important.

Secretul grădinarilor de top.Ce se pune la rădăcina pomilor fructiferi, pentru a fi roditori.

Pomii fructiferi reprezintă o investiție valoroasă în grădina ta, iar obținerea unei recolte bogate și sănătoase poate fi un obiectiv important. Unul dintre secretele cunoscute doar de către grădinarii experimentați și de top este acela de a furniza rădăcinilor pomilor toate substanțele nutritive de care au nevoie pentru a produce zeci de kilograme de fructe delicioase.

Pentru a produce recolte abundente și sănătoase, pomii fructiferi au nevoie de o gamă variată de nutrienți, cum ar fi azotul, fosforul, potasiul și microelemente precum magneziul, calciul și fierul. Acești nutrienți sunt esențiali pentru dezvoltarea rădăcinilor, a frunzelor, a florilor și a fructelor. Furnizarea acestor nutrienți în mod corespunzător la nivelul rădăcinilor poate duce la o creștere sănătoasă și la o producție mai mare de fructe.

Ce să pui la rădăcina pomilor fructiferi?
Compost
Compostul este o sursă excelentă de substanțe nutritive organice esențiale pentru pomii fructiferi. Adăugarea de compost la rădăcinile pomilor îngrășează solul, îmbunătățește structura solului și stimulează activitatea microbiană benefică.

Fertilizator organic
Utilizarea unui fertilizator organic specific pentru pomii fructiferi poate fi o modalitate eficientă de a furniza nutrienții de care au nevoie plantele. Fertilizatorii organici pot conține substanțe precum gunoi de grajd compostat, extract de alge marine, făină de oase sau alte ingrediente naturale bogate în nutrienți.

Gunoi de grajd
Gunoiul de grajd este o altă opțiune excelentă pentru hrănirea pomilor fructiferi. Acesta furnizează o cantitate semnificativă de azot, fosfor și potasiu, precum și alte elemente nutritive esențiale. Este important ca gunoiul de grajd să fie complet compostat înainte de a fi aplicat la rădăcina pomilor pentru a evita arderea rădăcinilor.

Cum să aplici îngrășămintele la rădăcina pomilor fructiferi?
Înainte de a planta un pom fructifer, săpați o groapă suficient de mare pentru a permite rădăcinilor să se dezvolte liber. Adăugați compost, fertilizatori organici sau gunoi de grajd în groapă și amestecați-l bine cu solul existent.

După ce pomul a fost plantat, aplicați îngrășămintele de-a lungul marginii gropii de plantare, la nivelul rădăcinilor. Este important să nu aplicați îngrășămintele direct în contact cu rădăcinile pentru a evita arsurile acestora.

După aplicarea îngrășămintelor, udă bine solul pentru a ajuta la diluarea și dispersarea îngrășămintelor și pentru a facilita absorbția lor de către rădăcini.

Hrănirea corectă a rădăcinilor pomilor fructiferi este esențială pentru obținerea unei recolte abundente și sănătoase. Prin utilizarea compostului, a fertilizatorilor organici și a gunoiului de grajd, poți asigura furnizarea tuturor nutrienților esențiali de care pomii tăi au nevoie pentru a produce zeci de kilograme de fructe delicioase. Aplicând aceste metode simple și eficiente, vei putea să te bucuri de o grădină bogată și plină de viață în fiecare sezon.