Tort cu capsuni si mure – un deliciu magic!

Intr-un oala se adauga ouale, zaharul, laptele si le amestecam bine

Tort cu capsuni si mure – un deliciu magic!

Ingrediente preparare:

Pentru blat: 120 gr zahar, 6 oua, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 180 gr faina, 2 plicuri zahar vanilat.

Pentru crema de capsuni si de mure : 100 ml lapte, 2 oua, 250 grame unt ori margarina, 150 gr zahar, 250 grame capsuni si mure .

Pentru sirop: 1 plic de zahar vanilat, 50 grame zahar.

Pentru decor: 200 grame ciocolata , capsuni si mure.

Prepararea blatului:

Dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 35 ml apa rece , adaugam zaharul treptat, apoi zaharul vanilat si se bate bine.
Se mixeaza si galbenusurile cu 15 ml apa rece, apoi se adauga albusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea, iar apoi se amesteca cu albusurile si galbenusurile mixate.
Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incalzit la 160 grade si se lasa la copt aproximativ 20 min.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se portioneaza in 3 foi.

Prepararea cremei de capsuni si mure:

Intr-un oala se adauga ouale, zaharul, laptele si le amestecam bine.
Se pune oala pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase.
Se ia de pe foc si se pune la rece.
Capsunele si murele se spala sub jet de apa bine, se pun intr-o strecuratoare la scurs cateva minute, apoi se paseaza si se separa de seminte. Pulpa rezultata se amesteca cu unt, apoi se omogenizeaza cu crema fiarta si racita din oala.

Prepararea siropului:

Zaharul se amesteca cu 100-150 ml apa. Se pune la fiert, cand a dat in clocot se lasa aproximativ 1 min sa fiarba apoi se pune la racit. Cand s-a racit complet se adauga zeama de lamaie , zaharul vanilat si se amesteca.

Sa aveti pofta!