Tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura

Un tort ciocolatos, cu blat umed de cacao care nu mai necesita insiropare, combinat cu gemul dulce si aromat de zmeura

Tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura

Un tort ciocolatos, cu blat umed de cacao care nu mai necesita insiropare, combinat cu gemul dulce si aromat de zmeura ....hmmm, ce poate fi mai bun? Cu acest tort mi-am incantat musafirii de ziua mea iar acum vin la voi pentru a marca retet

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 240 g faina alba
  • 45 g cacao neagra
  • 250 g zahar tos
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua mari
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 120 g iaurt grecesc
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 240 ml apa fierbinte

Pt. crema:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • gem de zmeura
  • Pt.ornat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • zmeura

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura -

Blatul: Intr-un bol se omogenizeaza ingredientele uscate (faina, sare, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu). Separat se mixeaza bine ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Se toarna ingredientele uscate si se amesteca apoi se pune apa fierbinte si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se toarna intr-o tava cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru cca 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se pune pe un gratar la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se taie in 3 parti.

Crema de ciocolata: Intr-o craticioara se pun frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana la omogenizare si seadauga si esenta de vanilie. Se da la rece pentru o ora cel putin apoi se mixeaza panba devine o crema pufoasa si densa. Nu se mixeaza foarte mult.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se unge blatul cu un strat subtire de gem de zmeura apoi se pune un strat de crema de ciocolata. Se va intinde cu grija pentru a nu deranja stratul de gem. Se asaza al doilea blat si se procedeaza la fel. Deasupra se pune ultimul blat. Se unge tortul pe exterior cu un strat subtire de crema.

Se prepara glazura de ciocolata. Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele si frisca lichida. Se incalzeste usor si se omogenizeaza bine. Se toarna deasupra tortului, lasand sa curga si pe margini.

Se mixeaza smantana pentru frisca cu cele 2 lg de zahar pudra apoi se orneaza tortul. Zmeura se asaza pe mijloc iar de jur imprejur se fac moatze din frisca.

Pofta buna!