Varză cu cârnaţi în stil bavarez

Când vine vorba pregătirea meselor sănătoase pe timp de iarna, multe dintre gospodine pot rămâne fără idei. Click!Poftă Bună vă propune această reţetă încântătoare de inspiraţie bavareză.

Varză cu cârnaţi în stil bavarez

Ingrediente

1 - 1,5 kg varză murtă

200 g merişoare uscate

200 ml zeamă pui

200 ml vin roşu

1 pachet wurşti

1 ceapă mare

1 lingură oţet balsamic

4 linguri zahăr brut

50 ml ulei

sare, după gust

piper, după gust

Toci varza murată şi ceapa.

Caramelizezi ceapa într-o tigaie cu o lingură de ulei şi doua linguriţe zahăr brut. Adaugi varza tocată, zeama de pui şi vinul. Dacă lichidele nu acoperă varza, completezi cu apă. Laşi totul pe foc să se înăbuşe.

Adaugi oţetul şi presari 4 linguriţe zahăr brut, sare şi piper o mână de merişoare uscate. Mai laşi pe foc maximum o oră.

Cu ajutorul unui cuţit crestezi uşor wurşti şi îi rumeneşti în tigaie.

Pe o farfurie încăpătoare poziţionezi varză şi cârnaţi. Serveşti cald.